De Villa van binnen

Villa de l´Arc is een Provencaalse villa (van ongeveer 14 x 9 meter) met drie woonlagen, gebouwd in traditioneel Provençaalse stijl met aandacht voor details.

U betreedt het huis door de voordeur aan de korte gevel. De grote marmeren hal biedt toegang tot een grote salon met open haard en parketvloer, verbonden aan beide zijden door grote schuifdeuren met twee andere salons ( nu in gebruik als respectievelijk eetkamer en kantoor), veel ruimte, veel licht. Overal zijn hoge ramen met elegante bogen aan de bovenzijde, voorzien van luiken en horren.

Alle drie de salons geven toegang, via openslaande tuindeuren, tot het grote terras met weids uitzicht over de tuin, het zwembad en de Arc de Triomphe. Door een andere deur in de hal bereikt u een halletje met trap naar het souterrain, wc en toegang tot de geheel ingerichte Provençaalse keuken met bijkeuken.

Via de grote marmeren trap in de hal bereikt u de etage met vier luxe slaapkamers met eigen bad en toilet. Elke kamer heeft zijn eigen inrichting en thema en bij het lezen van de namen van de kamers kunt u er zich vast al iets bij voorstellen: De “Dolce Vita”, de “Pas de Deux”, de “Tournesol” en de “Vie en Rose”. Alle kamers zijn ruim en licht, met grote ramen en uitzicht op de tuin. Op de overloop zijn ingebouwde kasten voor het opbergen van handdoeken en beddengoed. Alle kamers hebben een eigen boiler voor warm water.

De trap naar het souterrain geeft toegang tot een grote suite met bad, douche en wc (en eigen boiler) en een zijkamer met bad. Verder een apart toilet. Dat alles kan worden gebruikt als privé-appartement. Naast het appartement is er nog een kelderruimte (met daglicht) voor opslag of bijvoorbeeld herinrichting als tweede keuken, een grote kelder nu in gebruik voor wassen/drogen, een wijnkelder, een kelder met pomp voor de bronwatervoorziening en een inpandige garage.

De gehele begane grond en de etage zijn uitgevoerd met massief parket en alle ruimtes zijn voorzien van energiezuinige warmtepompen voor een ideale temperatuur zowel in de zomer als in de winter. Er is een alarminstallatie en koken gebeurt op aardgas.

Het huis ziet er authentieker uit dan het bouwjaar (1968) doet vermoeden. Omdat het huis nog relatief jong is, is het van een kwalitatieve goede constructie. De muren zijn van dik beton, de dakspanten van staal: een robuuste constructie!