Gebruik

Particuliere bewoning

Villa de l’Arc is een heerlijk huis om het hele jaar te bewonen: voor een gezin met kinderen, maar ook gewoon met z´n tweetjes, wetende dat u dan voldoende ruimte heeft om vrienden en familie te ontvangen voor een verblijf bij u in de Provence.

Het huis is groot genoeg om aan iedereen privacy te bieden, en tegelijkertijd kunt u met z´n allen genieten van de voorzieningen, het terras, de tuin en het zwembad in een zonnig klimaat van eind maart tot in november. Samen luncht u onder de grote parasols op het terras. Tijdens het diner op het terras in de zwoele zomeravond , onder watergeklater van de fontein en met alle lichtjes in de tuin aan kijkt u uit op de top van de verlichte Arc de Triomphe.

Normaal gesproken leeft u veel buiten in de zomer, maar elke ruimte in Villa de l´Arc heeft zijn eigen airco, als u even behoefte heeft aan koelte. Fijn voor in de zomer. In de winter heeft elke ruimte zijn eigen verwarming (en de salon een prachtige open haard).  Zo kunt u comfortabel samen Kerst en Oud & Nieuw vieren in Villa de l´Arc.

Het prettige van wonen aan de rand van de binnenstad van Orange is dat alle faciliteiten binnen bereik zijn: supermarkten, scholen, huisarts, ziekenhuis, noem maar op. Ook is het heel gemakkelijk gebruik maken van het openbaar vervoer: de bus die de hele Vaucluse doorkruist stopt vlakbij. Orange heeft een eigen treinstation met een rechtstreekse verbinding naar het zuiden ( bv Marseille en de Middellandse Zee op circa 1 uur) en naar het noorden ( bv Lyon, op 2 uur rijden). Maar natuurlijk kunt u ook uw eigen auto gebruiken die geparkeerd staat op het eigen terrein van de Villa en waarmee u prachtige tochtjes kunt maken door de wijnvelden die letterlijk om de hoek liggen, zoals die van Châteauneuf du Pâpe (op 7 km) of Gigondas (15 km). Wij kunnen u een aantal zeer goede wijndomeinen in de omgeving aanbevelen!

Commerciële exploitatie

Villa de l´Arc is volledig ingericht als bed & breakfast (met 4 gastenkamers, elk met eigen bad), en leent zich daarnaast uitstekend voor het openen van een theesalon en/of restaurant. Binnen in de 3 salons en op het terras en in de tuin kunt u een groot aantal couverts realiseren met feeëriek uitzicht.

De gemeente staat positief tegenover de inrichting van Villa de l’Arc als salon de thé of restaurant.  De plek is ideaal: de naastgelegen Arc de Triomphe trekt immers het hele jaar door toeristen. Speciaal met dat doel hebben we een voetgangerspoort laten aanbrengen in de muur om onze tuin die grenst aan het trottoir rond de Arc : zou u die deur overdag openzetten en maakt u een mooi uithangbord met bijvoorbeeld het opschrift “Villa de l´Arc, Salon de thé & Restaurant” dan trekt u moeiteloos de toeristen aan die de Arc komen bezichtigen als gasten voor uw theetuin en restaurant.

U kunt natuurlijk ook doorgaan met het exploiteren van Villa de l´Arc als “chambres d´hôtes en ville”, een B&B in de stad. Wij weten uit ervaring en statistieken dat daar een grote vraag naar is. Zelf hebben we een aantal jaren met veel succes “chambres d´hôtes “ en “table d´hôtes” aangeboden in de Villa en we zaten van Pasen tot in november vol. Mocht u dit een interessant idee vinden dan hebben wij een exploitatiemodel voor u beschikbaar en kunnen we u helpen met de oprichting van het exploitatiebedrijf.