Locatie

Villa de l’Arc ligt op een absoluut zeldzame locatie, een “emplacement rare”, zo zei de Franse notaris tegen ons toen we de overdrachtsacte in juli 2003 tekenden voor dit pand.

Het huis ligt verscholen achter een grote tuin die door een mooie recentelijk aangelegde muur gescheiden wordt van de rotonde waar de beroemde Arc de Triomphe van Orange staat, een imposant Romeinse bouwwerk van meer dan 2000 jaar oud en een UNESCO monument.

De locatie is zeldzaam omdat u vanaf het terras van de Villa een prachtig uitzicht heeft op de Arc en dat uitzicht heeft niemand anders vanuit zijn huis; zeldzaam omdat u zeker weet dat die Arc er nog wel even staat en dat er rond de Arc nooit meer bijgebouwd zal worden; en zeldzaam omdat u het ene moment rustig in de tuin of het zwembad kunt liggen en het andere moment naar het gezellige stadscentrum kunt lopen.

De Arc is nog altijd de symbolische toegangspoort tot de stad Orange, een middelgrote stad van circa 30.000 inwoners, sfeervol zoals de Provence kan zijn: leuke pleintjes en fonteintjes, kleurige luiken, gezellige terrasjes en restaurantjes, met op donderdag de Provencaalse markt die zich door de straatjes van de binnenstad slingert. Een goed onderhouden stad met een actief stadsbestuur.

Dit is een door de gemeente Orange gemaakt promotiefilmpje. Het geeft een goed beeld van de sfeer in de stad.

 

Bereikbaarheid

Villa de l’Arc ligt aan de rand van de binnenstad van Orange. Vanuit Avignon is het 20 km, vanuit Parijs 650 km en vanuit Utrecht 1100 km. U  neemt u op de A7 de afslag Orange-centre en dan staat u in 5 minuten voor de deur;

Met de trein vanaf het treinstation in Orange: 20 minuten lopen, vanaf het TGV-station in Avignon naar Orange is circa 20 auto-minuten;

Met het vliegtuig vanaf vliegveld Marseille Provence ( Marignane) of vanaf vliegveld Montpellier 1 uur met de auto.